Siirry pääsisältöön

Vuosi lähenee loppuaan

 Taas pikkuhiljaa yksi vuosi paketissa ja hyvä vuosi olikin!

Kasvattini Aava (G. Awesome Avianna) innostui rallytokossa kiusaamisesta ja saavutti kuudella kokeella koulutustunnukset RTK1 ja RTK2. Toisen koulutustunnuksen Aava sai SM-kisoissa. Aava on myös loppuvuodesta tutkittu selästään terveeksi, LTV0, SP0, VA0. Upea tyttö kaikin puolin ja Nooran kanssa ehtivät vielä tehdä vaikka ja mitä!

Terveystutkimuksissa nuoremmista kasvateista kävivät Varpu (G. Elegant Eleanor) ja Joda (G. Earthquake Ernest). Varpun kyynärät 0/0 ja lonkat B/B, Jodalla kyynärät 0/0, lonkat C/C ja silmät ja polvet terveet. Purin vuoden aikana molempien koirien kohdalta sijoitussopimukset, koska en ole tyytyväinen kokonaisuudessaan pentueen terveyteen ja luonneominaisuuksiin. Molemmat kuitenkin toimivat hyvinä harrastelukoirina ja perheenjäseninä.

Näyttelykäyntejä vuoden aikana on ollut tosi vähän, mutta käyntien määrään nähden olen tyytyväinen menestykseen, Manteli (Tuittu) sai ensimmäisen SERTinsä ja valioituminen on askeleen lähempänä. 

Pentueita vuoden aikana on ollut kolme, joista viimeisin toteutettiin yhteistyössä Ciasman kanssa. Jokaisesta pentueesta olen sijoittanut pennun ja toivon, että näistä kasvaa hienoja rotunsa edustajia tulevaisuudessa.

Mahdollisia tulevia jalostuskoiria on hankittu myös muualta, musta narttu Damirazin Granaattiomena ja ruskea uros Unkarista. Näiden kasvua jäädään nyt seurailemaan.

Sijoituskoirani Manta (G. Bragging Brittany) on aloittanut juoksun ja tulee Ouluun hellustelulomalle uudenvuoden aikoihin, siitä lisätietoa sitten kun on tietoa miten käy.
Tämän blogin suosituimmat tekstit

Terveydestä + pentusuunnitelmia

 Koirankasvatus ei ole helppoa. Sitä yrittää aina välttää riskejä, jotta saisi aikaiseksi terveitä koiria joista on paljon iloa perheilleen. Tunnen että on minun vastuullani tehdä järkeviä valintoja ja yrittää parhaani, mutta aina sekään ei riitä. Sannin ensimmäisestä pentueesta jätin kotiin nartun ja sijoitin uroksen. Pentueen vanhemmat ovat kumpikin laajasti terveystutkittuja ja mukavia koiria, pennutkin ovat kaikin puolin ihania. Kuitenkin nyt kun sekä Malva että Jymy ovat käyneet virallisissa terveystutkimuksissa, ei niiden terveys ole niin hyvää kuin olisin toivonut. Molemmat muuten terveitä, mutta lonkat Malvalla D/C ja Jymyllä D/D, eli kummallakin huonommat lonkat kuin vanhemmillaan. Mitteleiden lonkkia kuvataan nykyään koko ajan aktiivisemmin, mutta tilastoitua tietoa ei ole vielä tarpeeksi, joten peritymistä on mahdotonta ennustaa vaikka kuinka yrittäisi tehdä taustatyön mahdollisimman hyvin. Vaikka D-lonkkaista koiraa saakin käyttää jalostukseen yhdistämällä sen A-lonkkaiseen

Kevään kuulumisia

 Kesä lämmittää mukavasti. 🌞 Manteli on tiine, röntgenissä näkyi kaksi pentua. Pentuja odotetaan syntyväksi muutamaa päivää ennen juhannusta. Jos tähän pentueeseen syntyy poikia, tulevat ne myöhemmin etsimään kotia, mahdollisille tytöille on tällä hetkellä kodit jo odottamassa.  Yhdistelmä koiranetissä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI14232/17&ReknoE=FI55267/18 Myöhemmin kesällä on pentusuunnitelmia myös Rullan (G. Dramatic Drucilla) ja Sannin (Ciasman Sata Salamaa) osalle, kunhan vain tytöillä juoksut alkavat. Sannin pentue toteutetaan yhteistyössä Ciasman kennelin kanssa. Jos olet kiinnostunut tulevista pentueista, ole ystävällisesti yhteydessä  gwendoriankennel (a) gmail.com. Sekä Sannin että Rullan pentueesta on muutama koti ennakkoon odottamassa pentua, mutta lopulliset kodit päätetään vasta pentujen synnyttyä. *** Kuvassa nuorin  sijoitusnarttu, Gwendorian Foxy Fiona, 6kk. Oikein lupaavan oloinen ja kaunis pentu. Kesällä tämä pentu menee näyttelyi

Meillä on pentuja!

 Sanni (Ciasman Sata Salamaa) sai toissaperjantaina ihanan pentueen Jalon (Jopas On Tahroja Paperilla) kanssa. Molemmat vanhemmat on laajasti terveystutkitut ja mainioita perhekoiria. Koronatilanteen vuoksi Sanni ei ole ollenkaan päässyt vielä näyttelyihin, mutta pentueen isä on saanut näyttelystä ERIn.  Pentuja syntyi yhteensä kuusi, valitettavasti yksi nartuista syntyi kuolleena. Onneksi meillä kasvaa kuitenkin viisi reipasta ja tiitterää mittelin alkua. Kaikki ovat väriltään kirjavia.  Pentue ei tule minun kennelnimelleni, vaan on yhteistyöpentue Ciasman kennelin kanssa. Minulle jää pentueesta kotiin ainakin narttupentu, mutta mahdollisesti yksi kirjava uros etsii vielä sijoituskotia Oulusta.  Muista vapaista pennuista voi tiedustella Nurmen Miialta, Ciasman kennelistä. Uros Uros, etsii sijoituskotia Narttu Narttu  Narttu, jää kotiin Lisää kuvia pennuista löytyy Instagramista @hulmulandia sekä Facebookista Gwendorian Mittelspitzit .  Yhteydenotot ensisijaisesti gwendoriankennel@gmai